Wyciskarka do soków Kuvings, czyli ile jest soku w soku

Wyciskarka do soków Kuvings, czyli ile jest soku w soku

Bardzo chcielibyśmy wierzyć w to, że dzisiejsza młodzież wciąż ogląda takie kultowe polskie komedie jak „Sami swoi”, „Seksmisja” czy „Poszukiwany, poszukiwana” (swoją drogą czy dziś mamy takie talenty aktorskie jak Wacław Kowalski, Jerzy Stuhr czy Wojciech Pokora?). To właśnie z tego ostatniego filmu do popkultury przenikło słynne powiedzenie „ile jest cukry w cukrze”. A piszemy o tym nie bez powodu – bo w dobie sztuczności, konserwantów i barwników coraz częściej zadajemy sobie pytanie o zawartość składników odżywczych czy mineralnych w produktach, które spożywamy. Ale musimy Was zmartwić – bardzo często sami, na własne życzenie, ograniczamy sobie dobrodziejstwa natury. Dziś spróbujemy to udowodnić na przykładzie wyciskania owoców i spróbujemy dowieść, że wyciskarki Kuvings mogą dla Was zwiększyć zawartość „soku w soku”.

Wyciskarka Kuvings – konkrety

No dobrze, ale co to konkretnie oznacza? W czym Kuvings jest lepszy od innych wyciskarek czy sokowirówek? Oby móc dobrze odpowiedzieć na to pytanie najpierw wyjaśnijmy różnicę między wyciskarką do soków a sokowirówką. Zasadniczą różnicę mamy już w sposobie uzyskiwania napoju. Sokowirówka tnie tkankę owocu, a ciecz, która wypływa z miejsca przecięcia odwirowywana jest za pomocą siły odśrodkowej. Warto zaznaczyć, że w ten sposób marnuje się bardzo dużo nieposiekanego owocu, który wciąż ma w sobie sok.

Z kolei wyciskarka Kuvings zgniata produkt, uzyskując kolejne krople napoju z każdej jego komórki. Dzięki temu części, które są wyrzucane po produkcji soku (twz. pulpa) – z sokowirówki są ciężkie i mokre, a z wyciskarki do soku Kuvings lekkie i suche co świadczy o tym, że uzyskaliśmy maksymalną ilość napoju. Co nie mniej ważne sokowirówki wymagają obierania warzyw i owoców (zresztą nie ze wszystkich ich rodzajów są w stanie wycisnąć sok), a powstały napój jest niskiej jakości. Wpływa na to sposób produkcji, który powoduje podniesienie jego temperatury, co prowadzi do utlenienia. Z kolei dzięki wyciskarce można przerobić praktycznie wszystkie warzywa i owoce, a proces produkcji pozwala zachować wartości odżywcze soku nawet do 48 godzin. Na koniec warto dodać, że sokowirówka pracuje bardzo głośno, podczas gdy wyciskarka do soku Kuvings jest bardzo cicha w obsłudze.

Wszystkie powyższe fakty powinny być uzupełnione najbardziej obrazową informacją – z wyciskarki do soku Kuvings można uzyskać nawet dziesięciokrotnie więcej pożywnego i bogatego w witaminy soku, niż ze zwykłej sokowirówki. I to mieliśmy na myśli pisząc o „zawartości soku w soku”. 

Dlaczego Kuvings, a nie inna wyciskarka?

Kuvings to jakość. A co najważniejsze jakoś gwarantowana – producent udziela aż 10 lat gwarancji na swoje wyciskarki do soków. Każdy element konstrukcji został dobrze przemyślany i zaprojektowany tak, by nie tylko uzyskanego soku było jak najwięcej, ale by był on bezpieczny (brak bisfenolu) oraz by jego pozyskanie było łatwe i przyjemne. Warto dodać, że marka Kuvings jako pierwsza wprowadziła na rynek wyciskarkę do soków, w której można było umieścić cały owoc! A przy tym konserwacja i mycie tego urządzenia to czysta przyjemność.
Wpis utworzony 2015-06-26 Blog 1338

Zapisz się na newsletter

Adres email:

OKAZJA, PREMIERA, NOWOŚĆ, WYPRZEDAŻ.

Zapisz się na newsletter. Nie przegap żadnej okazji!

Zapraszamy!